Rss

les colònies

Què és una colònia

 

Es considera colònia qualsevol lloc on es reuneixen gats, com un parc, un jardí, un pati, un carrer poc transitat, polígons industrials, etc.

Mantenir la colònia sana, estable i controlada precisa d’un treball diari continu i, es clar, l’aplicació del ‘CER’ (captura, esterilització i retorn de l’animal a la colònia)

coloniamontse_2

 

Una colònia requereix una atenció constant per part d’un grup de persones que s’ocupen de la seva alimentació, cures veterinàries i vigilancia de l’entorn. Això suposa un bon esforç, si, però també comporta una gran compensació : guanyar-se la confiança dels gats i la satisfacció de veure’ls sans i feliços.

Treballem amb administracions i veïns, tant partidaris com detractors de la presència de gats, assesorant a les persones que els hi posen menjar i que treballen directament a les colònies.

 

hem sortit als mitjans!!  :)

logiterrassa    tv3    diariterrassa


 

Una bona iniciativa : el jardinet dels gats

logojardinet


 

 

En algunes ciutats europees, la presència de gats en llocs publics es considera normal, com en el cas del pati interior d’aquest hospital a Itàlia on els gats campen lliurament i, com es pot veure a les imatges, no passen gana :) :

IMG-20171213-WA0004 IMG-20171213-WA0005 IMG-20171213-WA0006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algunes vegades es fan accions amb colònies de gats de carrer que val la pena destacar, aqui en teniu un exemple : quan els interns de la presó i els gats de carrer treballen plegats

 

De tant en tant, podem fer millores en algunes colònies per millorar i acondicionar la colònia perquè els gats millorin la seva qualitat de vida. Ara, d’acord amb l’ajuntament, i amb l’ajut d’un grapat de voluntaris, hem pogut instal·lar una caseta en una de les colònies menys adaptades per els gats. Podeu veure el resultat en aquestes imatges :

La colònia ha quedat força mes comfortable pels gats

El mateix ha passat en una altre de les colònies, aquesta força nombrosa :


Adeu, Triqui Guapa

La Triqui Guapa ens ha deixat, segurament per un cop d’un cotxe, dons li agradaba fer excursions fora del recinte.

Aquesta es la part més dura de la nostre feina

Ens queda el consol de haber-li donat cuidado i carinyo

El record de la Triqui Guapa viura en la nostre memòria per sempre.

Vola molt alt preciosa.


griseta

Homenatge a la Griseta


La Kity en ha deixat

Tot i que  els gats de carrer prefereixen guardar les distàncies amb els humans, de vegades n’hi ha que els agrada acostar-se i acompanyar al voluntari mentre neteja o posa el menjar a la colònia. La Kity era una d’aquestes. Et venia a buscar quan arribaves i t’acompanyava tota l’estona, agraia la teva companyia i mostrava confiança i, a la seva manera, carinyo cap els voluntaris.

Va viure molts anys i des que es va instal·lar a la seva colònia, la seva vida ja no va ser tant dura. Tenia menjar i aixopluc, i companys amb els que gaudia i convivia, i també, es clar les carantonyes dels voluntaris. I han estat els voluntaris els que  han fet possible que la seva vida tingués un final digne quan la seva malaltia se l’estava emportant lentament.

T’anyorarem i et recordarem, petita Kity.